Exposició sobre els treballs de l'ONG SID Moskitia a Hondures

Divendres 27/09/2019

Els treballs de l'ONG SID Moskitia centraran la propera mostra que acollirà la Sala Municipal d'Exposicions. La col·lecció, amb el títol "35 anys a Wampu (La Moskitia d'Hondures)", s'inaugurarà el diumenge 6 d'octubre, a la 1 del migdia, i es podrà visitar fins al dissabte 19 d'octubre.
La Moskitia és una regió d'Hondures que té moltes carències, ja que els poblats encara no tenen canalitzada la llum i l'aigua i als seus habitants els falten tots tipus de productes de primera necessitat. Des de fa 35 anys, el cooperant sabadellenc Josep Aguilà està desenvolupant projectes de solidaritat i desenvolupament en aquesta zona. A partir d'aquí va néixer, fa 23 anys, la Fundació SID Moskitia.
L'entitat solidària treballa per garantir una vida digna a les comunitats indígenes de la Moskitia, mitjançant projectes educatius, sanitaris i de desenvolupament econòmic. Concretament, en aquests anys, la fundació ha finançat la construcció d'una biblioteca, un centre cultural, una pista de bàsquet, una escola tècnica per impartir oficis, que encara falta acabar, així com importants ajudes per a urgències sanitàries i medicaments, a més de dotacions periòdiques de material escolar i ajudes als misquitos que volen estudiar a la universitat. Paral·lelament, ha potenciat el treball de les dones a través de la creació d'un grup d'artesania autòctona i un altre grup que treballa en l'elaboració del cacau per vendre la xocolata al municipi.
L'exposició serà una recull, a través d'imatges i objectes, de tota aquesta tasca solidària. La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre. Aquesta proposta forma part de l'Agenda Cultural, que organitza la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i que es va iniciar el setembre i s'allargarà fins al novembre.

La Moskitia és una regió d'Hondures
La Moskitia és una regió d'Hondures

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48