Exposició de les propostes d'estudiants d'arquitectura sobre un centre d'esports a la Pobla

Dijous 12/12/2019

Dotze estudiants de quart i cinquè de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya han dissenyat una sèrie de propostes per a la creació d'un centre d'esports a la zona esportiva de la Pobla de Claramunt. Les maquetes, plànols i explicacions es podran veure en una mostra que s'inaugurarà el diumenge 15 de desembre, a la 1 del migdia a la Sala Municipal d'Exposicions.
La col·lecció porta per títol "Urbanitat i natura" i recull els treballs de dotze alumnes, coordinats pel professor Joan Curós, amb la col·laboració dels professors Marta Adroer i Carles Jaén, del departament de Tecnologia de la universitat, la primera en l'àmbit de la tecnologia i el segon en l'àmbit d'estructures. Els i les alumnes que han participat en la iniciativa són: Agustí Amor, Víctor Barba, Andrea Barrera, Raúl Cernuda, Isabella Costa, Anna Freixas, Alberto Hernández, Álex López, Albert Pou, Marta Navas, Pau Vilanova i Miriam Wittbusch.
En el text de presentació de la mostra el regidor d'Urbanisme, Frederic Marí, destaca el "model d'èxit d'una col·laboració, que va iniciar l'anterior Consistori, entre l'Ajuntament i la Universitat" i agraeix "al professorat i a l'alumnat que hagin escollit la Pobla de Claramunt per un treball arquitectònic de qualitat que ha de beneficiar les dues parts".
Les propostes que es recolliran són molt diverses i tenen un denominador comú que és intentar reduir al màxim l'impacte visual de l'equipament i optimitzar la seva integració en el context urbà. Tal i com explica el regidor d'Urbanisme en la presentació "no són uns projectes executius que permetin a l'Ajuntament iniciar la construcció del centre esportiu sinó que són una pluja d'idees i punts de vista que ajudaran a centrar un tema llargament discutit en els ambients esportius del municipi, i donaran camins i facilitaran la posada en pràctica d'un futur projecte".
La mostra es podrà visitar fins al 28 de desembre. L'horari de visites serà de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. L'exposició l'organitzen l'Ajuntament i el Taller d'Arquitectura i Projecte TAP PTE-E de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Cartell de l'exposició Urbanitat i Natura
Cartell de l'exposició Urbanitat i Natura

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13/12/2019 14:14