Esport i natura, a la Setmana Cultural i a les colònies de l'escola Maria Borés

Divendres 12/04/2019

Esport i natura van centrar la Setmana Cultural i les colònies en què van participar els i les alumnes de l'escola Maria Borés, que van tenir lloc del 20 al 22 de març. Els estudiants de segon, quart i sisè van fer una estada a la casa de cal Candi, a Vilada, i els d'infantil, primer i cinquè van fer diverses propostes relaciones amb l'entorn natural i l'activitat física.
De colònies hi van anar 74 nens i nenes. Durant els tres dies, van participar en diversos tallers i activitats, com estampar una samarreta amb tints naturals, circuits d'orientació o practicar tir amb arc. Algunes de les propostes més divertides que van poder fer van ser piragüisme i un circuit d'arbres, els de quart i sisè, i anar amb un patinet d'aigua, escalar en un rocòdrom i fer equilibris en un pont tailandès, els de segon. Abans d'anar a dormir, els i les alumnes van fer jocs de nit i l'últim dia van poder ballar amb la música d'una discomòbil.
A les propostes de la Setmana Cultural hi van participar 134 alumnes. Els d'educació infantil i primer, el dimecres 20, van fer una sortida al Molí de les Forques, i els de cinquè, el dijous 21, van fer una excursió als Masets, acompanyats d'excursionistes locals. El divendres 22, al camp de futbol municipal del Pas Blau, els nens i nenes van passar una bona estona en una trobada d'esports i aventura, organitzada des del Consell Esportiu de l'Anoia. Es va muntar un circuit amb diferents proves, com jocs amb un paracaigudes, jocs de punteria o tradicionals. Els i les alumnes van dinar a l'equipament esportiu i a la tarda, van tancar la jornada amb música i ball.
A més de totes aquestes propostes, l'alumnat va treballar diversos esports de manera cooperativa, és a dir, barrejant alumnes de diferents edats en un grup que havia de buscar informació sobre un esport concret. També van fer  sessions de cinema sobre temàtica esportiva.
El mes de març, en concret, el dijous 21, l'alumnat de tercer del col·legi poblatà també va celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura en diferents espais públics, una proposta impulsada des del Centre de Recursos Pedagògics de l'Anoia. Els nens i nenes van llegir poemes a la plaça de l'Ajuntament i a l'entorn del safareig, al nucli antic.

Els nens i nens van practicar piragüisme
Els nens i nens van practicar piragüisme

Sortida durant la Setmana Cultural
Sortida durant la Setmana Cultural

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48