Es recullen més de 100 quilos de residus a la llera del riu Anoia durant el Let's Clean Up Europe!

Dimecres 16/05/2018

La Pobla de Claramunt va recollir, el dissabte 12 de maig al matí, 112,5 quilos de residus a la llera del riu Anoia al seu pas pel nucli urbà del municipi. L'activitat es va organitzar des de l'Ajuntament que, per primer any, es va sumar a la jornada Let's Clean Up Europe!, una acció comuna que s'organitza a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.
A la iniciativa hi van participar més d'una vintena de poblatans i poblatans, que entre les 10 del matí i la 1 del migdia, es van repartir per diferents punts de la llera del riu Anoia, des del Molí de la Boixera fins a can Solà. Les quantitats de residus que es van recollir van ser: 2 quilos de paper i cartró; 12 quilos de plàstic i envasos; 2 quilos de vidre; 96 quilos de resta que no es pot reciclar i una bateria de 0,5 quilos.
Entre els residus que es van recollir hi havia plàstics, llaunes, tubs, vidres, entre d'altres. Abans d'iniciar l'activitat de recollida, l'Ajuntament va oferir un esmorzar als participants, que es va fer al parc de Sant Galderic, espai que va ser el punt de partida. Un cop recollits els residus, es van classificar per tipologies i s'han portat a la deixalleria municipal.
El Let's Clean Up Europe! s'impulsa des de l'Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona, d'Ecovidrio i de Cicloplast. Enguany a Catalunya aquesta activitat ha arribat a la cinquena edició i s'emmarca dins del projecte de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Participants al Let's Clean Up Europe!
Participants al Let's Clean Up Europe!
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02