Els Reis d'Orient estrenen vestits i omplen d'il·lusió i regals les llars poblatanes

Dimecres 10/01/2018

Enguany, l'arribada dels Reis d'Orient al nostre poble va tenir una sorpresa. I és que Ses Majestats i el pregoner van estrenar vestits, confeccionats per la botiga igualadina Un Fil Vermell, i diverses millores en la decoració de les carrosses. Com en altres ocasions, la Comissió de Reis i la regidoria de Cultura van organitzar aquesta festa que omple de màgia i il·lusió petits i grans.
Quan passaven pocs minuts de 2/4 de 7 de la tarda, el pregoner, acompanyat d'una seixantena de patges, va arribar en tren a l'estació. Allà els esperaven un bon nombre de poblatans i poblatanes, i els nens i nenes els van rebre amb fanalets. El pregoner va donar la benvinguda als Tres Reis, que van pujar pel pont de l'estació.
En arribar, la quitxalla es va poder fer fotos amb Melcior, Gaspar i Baltasar dalt de les carrosses. A continuació, la comitiva reial va enfilar el recorregut per diversos carrers del poble. L'itinerari que es va fer va ser: l'avinguda de Gumersind Bisbal, els carrers de García Lorca, Soldevila, Pare Anton Soteras, l'avinguda de Catalunya i la plaça de l'Ajuntament.
Quan els Tres Reis i el pregoner van arribar al centre del poble es van dirigir a l'església de Santa Maria a adorar la imatge del Nen Jesús, tradició que es va recuperar des de l'any passat. Allà els va rebre el mossèn i els va acompanyar l'alcalde, Santi Broch. A continuació, es van adreçar a l'Ajuntament on, des del balcó, van dirigir unes paraules a la gent que omplia la plaça.
L'alcalde, Santi Broch, va donar la benvinguda a Ses Majestats al poble i va demanar "pau, amor i molta salut per a les persones que estan vivint una situació complicada a causa de l'atur, la fam, les guerres o les malalties, que puguin tenir una llum d'esperança". Per al municipi va demanar que "el 2018 sigui un any en què es puguin tirar endavant els projectes previstos i que la gent visqui en pau social i harmonia".
Santi Broch també va tenir unes paraules de record per Catalunya, un país que "té gent que per defensar-lo va iniciar un procés d'emancipació que ha portat molts polítics i càrrecs electes a la presó". "Aquesta Catalunya - va afegir- espera un futur millor, i l'aconseguirem".
A continuació, va intervenir Melcior que va adreçar unes paraules d'agraïment a les persones que treballen "perquè la festa de Reis sigui un dels misteris més bonics de l'any". Tot seguit, va parlar Gaspar que es va dirigir als més menuts i els va dir que han d'aprendre a compartir les joguines i a escoltar els pares i els mestres.
I el darrer a adreçar unes paraules als presents va ser Baltasar que va parlar "d'esperança. L'esperança d'un demà millor en què la solidaritat, el diàleg i el seny parlin de la nostra manera de ser". "No podem , ni volem oblidar - va continuar- cap dels qui, lluny de la terra, avui no viuran la cavalcada. A ells, les seves famílies i tots els qui creieu en un demà millor us portem en el cor en aquesta nit màgica".
Un cop finalitzats els parlaments, els patges van repartir coca i moscatell entre el gran nombre de gent que es va aplegar a la plaça de l'Ajuntament. Després de fer la foto de grup, els Tres Reis, el pregoner i els patges van anar a repartir els regals a les llars poblatanes. Enguany, hi havia uns 230 paquets i es van llençar uns 300 quilos de caramels.
Des de l'Ajuntament es vol agrair la gran feina que es fa cada any des de la Comissió de Reis per tirar endavant aquesta festa.

Carrosses dels Tres Reis en arribar a l'estació
Carrosses dels Tres Reis en arribar a l'estació

Visita dels Reis, patges i l'alcalde, a l'església
Visita dels Reis, patges i l'alcalde, a l'església

Parlaments de l'alcalde i Ses Majestats, des del balcó de l'Ajuntament
Parlaments de l'alcalde i Ses Majestats, des del balcó de l'Ajuntament
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02