Els Reis d'Orient arriben a la Pobla de Claramunt carregats d'il·lusió i regals

Dimecres 09/01/2019

Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar, el dissabte 5 de gener a la tarda-vespre, al nostre municipi. Ses Majestats, acompanyats del pregoner reial, d'una seixantena de patges i d'un àngel, van venir d'Orient carregats d'il·lusió i de regals per a la quitxalla. Van repartir gairebé 230 paquets. La festa la van organitzar la Comissió de Reis i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
Quan passaven pocs minuts de 2/4 de 7 de la tarda, el pregoner reial, seguit d'una comitiva de patges, van arribar en tren a l'estació. Allà els esperaven un bon grup de nens i nenes amb fanalets. Després del parlament del pregoner, que els va donar la benvinguda, els Tres Reis van pujar amb les carrosses pel pont fins a l'estació. La quitxalla va poder anar a saludar Ses Majestats i fer-se fotos.
A partir d'aquí va començar el recorregut reial per diversos carrers del municipi. La cavalcada, encapçalada per una carrossa amb una estrella que es va estrenar enguany, va passar per l'avinguda de Gumersind Bisbal, els carrers de García Lorca, Soldevila, Pare Anton Soteras i l'avinguda de Catalunya fins a la plaça de l'Ajuntament.
Un cop al centre del poble, Melcior, Gaspar, Baltasar i el pregonar reial van anar fins a l'església de Santa Maria a adorar el Nen Jesús. A continuació, es van dirigir cap a l'Ajuntament, on els va rebre l'alcalde, Santi Broch. Des del balcó de la Casa Consistorial, el batlle i Ses Majestats van adreçar unes paraules als assistents, que omplien la plaça.
Santi Broch va donar la benvinguda a la comitiva reial i va fer una sèrie de peticions a Ses Majestats per al 2019. Broch els va demanar que "sigui un any durant el qual es puguin tirar endavant els projectes municipals i que la gent visqui en pau social i harmonia". En el seu discurs, l'alcalde poblatà també va tenir un record per a les persones que "per defensar Catalunya i poder garantir una societat més pròspera, democràtica i justa van iniciar un procés que els ha portat a patir persecució i a la presó, sense un judici previ".
A continuació, va intervenir el rei blanc, que va agrair la feina de tota la gent que treballa perquè aquesta festa sigui un dels misteris més bonics de l'any. Tot seguit, va parlar el rei ros, que es va adreçar, directament, a la quitxalla perquè comparteixi els jocs i els regals amb els germans i els amics però que també surti al carrer a jugar. El torn de parlaments el va tancar el rei negre que, igual que l'alcalde, va tenir un record per "a les persones tancades a la presó injustament des de fa més d'un any i per a aquells que lluny de la seva terra avui no viuran cap cavalcada".
Després de les diferents intervencions, els patges van repartir coca i moscatell entre els presents a la plaça. Tot seguit, es va fer la foto de grup de la comitiva i, a continuació, els Tres Reis, el pregoner i els patges van anar a repartir els regals a les llars poblatanes.
Abans de rebre la visita dels Tres Reis, el dissabte 29 de desembre a la tarda, el patge Faruk va recollir les cartes dels més menuts. Uns 170 nens i nenes van lliurar les seves peticions a l'emissari reial. Abans la quitxalla va poder passar una estona divertida amb l'espectacle Caram com balla, a càrrec del grup La Cremallera. La Comissió de Reis va sortejar un pastís de llaminadures, que li va tocar a la Júlia Tort.
Des de l'Ajuntament es vol agrair la gran feina que es fa cada any des de la Comissió de Reis per tirar endavant aquesta festa.

Cavalcada de Reis en arribar a l'Estació de tren
Cavalcada de Reis en arribar a l'Estació de tren

Pregoner reial
Pregoner reial

Rei Melcior
Rei Melcior

Rei Gaspar
Rei Gaspar

Rei Baltasar
Rei Baltasar

Visita de la comitiva reial, a l'església de Santa Maria
Visita de la comitiva reial, a l'església de Santa Maria

Recepció de Ses Majestats, al balcó de l'Ajuntament
Recepció de Ses Majestats, al balcó de l'Ajuntament

Foto de grup de la comitiva reial, a la plaça de l'Ajuntament
Foto de grup de la comitiva reial, a la plaça de l'Ajuntament

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48