Els poblatans i les poblatanes s'aboquen a la participació durant els sis dies de Festa Major

Divendres 12/07/2019

El nostre municipi va tancar, el dilluns 8 de juliol, una Festa Major que va ser un èxit de participació en les diferents activitats programades. Durant les sis jornades festives, des del dimecres 3, hi va haver propostes per a totes les edats i gustos i cal destacar la bona acollida d'alguns dels actes, com el pregó, que era una novetat d'enguany, i el Tasta Pobla, el concert amb Doctor Prats, el sopar popular o l'espectacle amb l'humorista Pep Plaza.
El pregó, que es va fer el divendres 5 de juliol al vespre des del balcó de l'Ajuntament, va anar a càrrec de l'actriu poblatana Esther Bové. Acompanyada de l'alcalde, Antoni Mabras, Bové va recordar els seus anys d'infància i joventut al municipi i també va fer referència a la seva carrera en el món de les arts escèniques.
Tot seguit, amb la plaça de l'Ajuntament plena, es va fer la segona edició del Tasta Pobla, una proposta en què els i les assistents van poder degustar diferents productes, com sushi, mini hamburgueses, broquetes, gelats, vi, cervesa artesana, entre d'altres aliments. I després, el parc de Sant Galderic, es va omplir de poblatans i poblatanes i de gent vinguda d'altres municipis per escoltar i ballar als ritmes de Doctor Prats, grup Lasta Sanco i el DJ Àlex.
Tot i que la pluja va intentar aigualir el sopar popular del dissabte 6 de juliol a la nit, no ho va aconseguir. Unes 330 persones es van reunir a la plaça porxada dels Països Catalans per compartir l'àpat i després ballar amb l'orquestra The Welcome Band i el DJ Àlex. Abans del sopar, hi va haver una cercavila, des de l'avinguda de Gumersind Bisbal fins a la plaça de l'Ajuntament, amb els gegants i els capgrossos de la Pobla de Claramunt. Aquest mateix dia també es va disputar la final del Màster Social Categoria Preferent de tennis.
I una altra de les propostes que va aplegar un gran nombre d'assistents va ser l'espectacle amb l'humorista Pep Plaza, que es va fer el diumenge 7 de juliol al vespre a l'Ateneu Gumersind Bisbal. Durant poc més d'una hora, van pujar a l'escenari polítics, periodistes, esportistes, cantants i molts altres personatges que van fer passar una bona i divertida estona al públic.

Activitats infantils i esportives
A més de totes aquestes propostes, els sis dies de Festa Major hi va haver moltes altres activitats. El primer dia, el dimecres 3 de juliol, la plaça de la Vila va acollir una cantada amb la Coral la Lira. El dia següent, el dijous 4 de juliol al vespre a la plaça dels Països, la música de les havaneres va ser la protagonista amb el grup Port Vell. I el diumenge 7 de juliol a la plaça de l'Ajuntament es va fer una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella.
Pel que als esports, a més del torneig de tennis, el diumenge al matí al Teatre Jardí, es va disputar el I Campionat d'Escacs de Festa Major de Partides Ràpides amb sistema suís, en què hi van participar 36 jugadors i jugadores. Aquest mateix dia es va oficiar una missa solemne, es va inaugurar una exposició de Josep Guixà i a la tarda es va fer una sessió d'Escape Room, que era una novetat d'enguany.
La quitxalla també va poder participar de la Festa Major amb diversos actes. El diumenge unes 160 persones, entre nens, nenes, pares, mares, avis i àvies van passar una bona estona amb l'espectacle, organitzat des de Xarxa Pobla, El Batibull de Festa Major, a càrrec de la companyia De Parranda. I el darrer dia festiu també es va destinar als més menuts amb un parc amb inflables, una xocolatada i una festa Holi amb bany d'escuma de colors. La Festa Major es va organitzar des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals.

Pregó de Festa Major des del balcó de l'Ajuntament
Pregó de Festa Major des del balcó de l'Ajuntament

Segona edició del Tasta Pobla, a la plaça de l'Ajuntament
Segona edició del Tasta Pobla, a la plaça de l'Ajuntament

Concert amb Doctor Prats, al parc de Sant Galderic
Concert amb Doctor Prats, al parc de Sant Galderic

Sopar i ball de Festa Major, a la plaça dels Països Catalans
Sopar i ball de Festa Major, a la plaça dels Països Catalans

Inauguració de l'exposició de Josep Guixà
Inauguració de l'exposició de Josep Guixà

Espectacle amb l'humorista Pep Plaza, a l'Ateneu
Espectacle amb l'humorista Pep Plaza, a l'Ateneu

La festa Holi va tancar sis dies festius
La festa Holi va tancar sis dies festius

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48