Els alumnes de sisè de l'escola Maria Borés visiten l'Ajuntament per exposar les seves propostes

Dimecres 17/04/2019

Els i les alumnes de sisè de l'escola Maria Borés van visitar, el dimarts 9 d'abril, l'Ajuntament. L'activitat forma part d'un projecte de matemàtiques en què estan treballant els estudiants que s'anomena "Petits grans polítics" i que també inclou una visita al Parlament de Catalunya, el dijous 25 d'abril.
Als nens i nenes els van rebre, a la Sala de Plens, l'alcalde i en representació del grup municipal del PDeCAT, Santi Broch, i un representant de les diferents formacions que integren la resta del Consistori: Antoni Mabras, Participa!; Frederic Marí, Junts per la Pobla,  i Albert Duran, ERC. L'alumnat, dividit en vuit grups parlamentaris (quatre per cada classe), van exposar les seves propostes per a l'escola i el municipi, com cobrir la piscina a l'hivern; construir un poliesportiu; ubicar un institut; col·locar una font al parc de darrera del col·legi; ampliar l'hora del pati; canviar el mobiliari de taules i cadires o, una de les demanades, anar tots els cursos de colònies.
"Petits grans polítics" és un projecte matemàtic. S'han creat quatre grans grups: el blau, el groc, el verd i el vermell, dividits en vuit subgrups que han hagut de redactar un programa electoral. Cada formació ha hagut de defensar les seves propostes a l'escola, a l'Ajuntament i a final d'abril, al Parlament. Es faran unes eleccions en què s'hauran de votar les propostes exposades. De les dades i els resultats obtinguts s'elaboraran diferents gràfiques i estadístiques que permetran veure el cens, la participació, les preferències i els gustos de l'alumnat. També s'elaboraran unes simulacions de pactes entre les diferents formacions.
El projecte té un caràcter interdisciplinari. Els estudiants l'apliquen en les diverses matèries que estudien, com en expressió escrita i oral amb la redacció del programa electoral; en educació artística amb el disseny del logotip i de la propaganda electoral; o en el coneixement del medi a l'hora de raonar i reflexionar sobre les diferents propostes plantejades.

Els i les alumnes de sisè, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, durant la visita
Els i les alumnes de sisè, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, durant la visita

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48