El Premi Gumersind Bisbal obre la programació de les Festes Culturals

Dimecres 06/09/2017

L'acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal i Gutsems obrirà, el diumenge 10 de setembre, la programació de les Festes Culturals. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, aquest municipi de l'Anoia s'omplirà d'un ampli ventall d'activitats culturals i festives. Concerts, exposicions, teatre o l'Exposició- Fira d'Art són algunes de les propostes que s'organitzaran des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
Un dels actes destacats del programa és, com en altres edicions, l'acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal, que tindrà lloc el diumenge 10 de setembre, a la 1 del migdia a l'Ateneu. Enguany presidirà el certamen l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro. El torn de parlaments l'obrirà l'alcalde poblatà, Santi Broch. En el transcurs de l'acte, es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora, que s'obsequiarà amb un premi econòmic de 1.700 euros i la publicació de l'obra l'any vinent. 
El Premi Gumersind Bisbal i Gutsems el va fundar el 1972 el mecenes que portava el mateix nom. El certamen es concedeix, en anys alterns, a un estudi d'investigació sobre una comarca de llengua catalana o de qualsevol de les seves localitats o dels seus personatges. Però, en igualtat de mèrits, es dóna amb preferència per un tema referit a la Pobla de Claramunt o a la comarca de l'Anoia.
Des de l'any 2005 l'edició de l'obra guanyadora va a càrrec de l'Ajuntament, dins de la Col·lecció Claramonte. Fins a aquest any, els treballs els editava la Fundació Salvador Vives i Casajuana, que des dels orígens s'encarregava, juntament amb l'administració local, de l'organització del certamen. El darrer treball publicat és La Guerra Civil i el primer franquisme a l'Anoia. Els protagonistes, de l'igualadí Antoni Dalmau i Ribalta. Des de 2016 el certamen compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis Antoni de Capmany, de la Universitat de Barcelona. 
Després de l'acte acadèmic, se servirà un aperitiu per a tots els assistents.

Activitats amb motiu de la Diada Nacional i altres actes
Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, i dins de la programació de les Festes Culturals, el dilluns 11 de setembre s'organitzaran una sèrie d'activitats a l'entorn del parc del Mil·lenari. A les 11 del matí hi haurà un espectacle d'animació per als més menuts a càrrec del grup Gil & Ratataplan. A les 12 del migdia, l'alcalde, Santi Broch, pronunciarà un discurs amb motiu de la Diada. A continuació, hi haurà una ballada de sardanes i un aperitiu per a tots els assistents.  
Un dels actes a destacar de la programació cultural serà l'Exposició-Fira d'Art, que enguany arribarà a la desena edició. L'activitat tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, de les 10 del matí a les 2 del migdia, al nucli antic. Durant la jornada, hi haurà música amb l'actuació del grup Surprise.
Al llarg del mes de setembre, també es farà el concert de música als Castells, el dissabte 16, inclòs dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, que anirà a càrrec del quartet de clarinets Check in Quartet. L'audició començarà a les 10 del vespre a la Sala Gran de la fortalesa i el preu de l'entrada serà de 4 euros. 
El diumenge 17 s'inaugurarà una mostra de fotografies dels deu anys de l'Exposició-Fira d'Art, que tindrà lloc a la 1 del migdia a la Sala Municipal d'Exposicions. I el dissabte 23, a les 5 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament, es farà una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal, que ja serà la trenta-quatrena. 
Les Festes Culturals continuaran els mesos d'octubre i novembre, amb diverses activitats, com exposicions, teatre o dues propostes incloses en el Correllengua. Tota la programació es pot consultar al web de l'Ajuntament www.lapobladeclaramunt.cat, al Facebook i al Twitter.

Acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal de l'any 2016
Acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal de l'any 2016

Parlament de l'alcalde durant l'acte institucional de la Diada - Festes Culturals 2016
Parlament de l'alcalde durant l'acte institucional de la Diada - Festes Culturals 2016

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14/09/2017 15:57