El Premi Gumersind Bisbal enceta l'oferta de l'Agenda Cultural

Divendres 06/09/2019

L'acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal i Gutsems obrirà, el diumenge 8 de setembre, l'Agenda Cultural del nostre municipi. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre en aquest municipi anoienc s'organitzaren una sèrie de propostes, com concerts, exposicions, espectacles infantils o l'Exposició-Fira d'Art.
La programació la porta a terme la regidoria de Cultura de l'Ajuntament amb la col·laboració de les entitats locals Xarxa La Pobla i Coral La Lira, a més de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L'acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal tindrà lloc a la 1 del migdia a l'Ateneu i el presidirà l'escriptor i professor capelladí Joan Pinyol. En aquesta edició es donarà a conèixer el veredicte del certamen que es va convocar l'any passat.
El Premi Gumersind Bisbal i Gutsems es concedeix en anys alterns i té com a finalitat promoure la cultura i la llengua catalana. Des de 2005 l'Ajuntament assumeix íntegrament la convocatòria, des de l'organització fins a la publicació de l'obra, aspecte que fins llavors se n'havia fet càrrec la Fundació Salvador i Casajuana, entitat ja desapareguda. Des de 2016 el certamen compta amb el suport i l'assessorament del Centre d'Estudis Antoni de Capmany, de la Universitat de Barcelona.

Activitats de l'11 de Setembre
Dins de l'Agenda Cultural s'inclouen les propostes que s'organitzen amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dimecres 11 de setembre. En el marc del parc del Mil·lenari, a les 11 del matí, els més menuts s'ho podran passar d'allò més bé amb l'espectacle "El meu amic Brutus" de la Companyia del Príncep Totilau. Aquesta activitat s'organitza des de Xarxa La Pobla. A continuació, a les 12 del migdia, hi haurà l'acte institucional de la Diada i, tot seguit, ballada de sardanes amb la Cobla La Triunfal d'Igualada i aperitiu per a tothom.
Durant el mes de setembre i fins al novembre, l'Agenda Cultural poblatana inclourà un ampli ventall de propostes, com el concert de música al castell de Claramunt amb la formació de jazz Daybreak Quartet, el XXXVI Concurs de Pintura Ràpida Infantil o la XII Exposició-Fira d'Art. També s'organitzaran diversos actes dedicats a l'escriptor Pere Calders, a qui es dedica el Correllengua d'enguany, o un concert amb la Coral La Lira i la Coral d'Aulí, de Castellolí. Tota la programació es podrà consultar al web i a les xarxes socials municipals.

Acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal 2017
Acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal 2017

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48