El jazz amb influències gitanes ressona a les parets del Castell de Claramunt

Dimarts 18/09/2018

El quartet Scaramouche va oferir, el dissabte 15 de setembre a la nit, un concert a l'entorn privilegiat del Castell de Claramunt. Aquesta audició, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, estava inclosa dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya.
Durant poc més d'una hora, a les parets de la Sala Gran de la fortalesa van ressonar els ritmes del jazz amb influències gitanes, conegut com a Jazz Manouche o Gypsy Swing, inspirats per la música de Django Reinhardt. Aquest músic va ser el més important d'un grup de guitarristes gitanos de l'àrea de París que van actuar entre les dècades de 1930 i 1950.
El quartet Scaramouche interpreta aquesta varietat del jazz d'una manera molt personal, però sempre amb la simplicitat i l'alegria característica d'aquest gènere. La veu dolça, tendra i en alguns moments forta i ferma de l'Elisenda Julià va estar acompanyada per dues grans guitarres de Jacob Marcé i Albert Bello i el contrabaix de Brady Lynch.
Va ser una esplèndida vetllada durant la qual es va establir una màgica connexió amb el públic. Aquesta complicitat va arribar al seu punt àlgid al final del concert, quan els quatre músics van baixar de l'escenari i van interpretar la darrera peça entre els assistents, que eren una seixantena. L'audició estava inclosa dins de la programació de les Festes Culturals, que es va iniciar a principi de setembre i que durarà fins al novembre.

El quartet Scaramouche va actuar a la Sala Gran
El quartet Scaramouche va actuar a la Sala Gran

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48