El Castell de Claramunt participa, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni

Dimarts 09/10/2018

El Castell de Claramunt participa, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que arribaran a la vint-i-setena edició. El dissabte 13 i el diumenge 14 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes i visita guiada gratuïta a la fortalesa. L'horari d'obertura serà de 2/4 de 10 del matí a les 2 del migdia i de les 3 a les 5 de la tarda.
L'activitat l'organitzen, conjuntament, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament. El Castell de Claramunt és el principal atractiu arquitectònic, històric i turístic del municipi. Data del segle X, té una extensió de 5.404 m2 i es troba dalt d'un turó de 461 metres des del qual hi ha una magnífica vista de l'entorn natural que l'envolta. Aquesta fortificació forma part del patrimoni de la Generalitat. És un dels deu millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l'Anoia.
Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d'activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions, etc. La iniciativa s'impulsa des del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l'Institut Ramon Muntaner, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. Totes les activitats es poden consultar al web: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2018.

El Castell de Claramunt data del segle X
El Castell de Claramunt data del segle X

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48