El carnestoltes convida a la gresca als poblatans de totes les edats

Dimecres 06/03/2019

La Pobla de Claramunt va viure aquest cap de setmana la disbauxa del carnestoltes. Petits, joves i grans van gaudir d'aquesta festa amb activitats organitzades des de l'Ajuntament, les entitats locals i els centre educatius.
La disbauxa va començar el divendres 1 de març a la nit amb el carnaval que va organitzar l'entitat juvenil Barrufet Roig, a l'Ateneu Gumersind Bisbal. Unes 300 persones van assistir a aquesta festa, que va aplegar militars, un grup de Ninja, superherois, mecànics, conillets o víkings, entre d'altres disfresses. Precisament, van ser els víkings qui van aconseguir el premi a la millor disfressa. La festa va estar animada amb la música del DJ Pol i es va acabar a la matinada. L'activitat va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament.
Com a novetat, des de l'administració local i la Mancomunitat de la Conca d'Òdena es va instal·lar un Punt Lila d'atenció a les violències sexuals i agressions sexistes, que va estar gestionat per dues educadores socials. D'aquests punts se n'instal·laran dos més, un per la Setmana de la Joventut i un altre per la Festa Major.
El dissabte 2 de març a la tarda els carrers es van omplir de disfresses. Amb la marxa i el ritme trepidant del grup de batucada Els Bombollers, de Cervera, vestits de bufons, la rua va sortir des la plaça dels Països Catalana, va baixar pel carrer de l'Estació, va creuar l'avinguda de Catalunya i es va endinsar al nucli antic pel carrer Raval, el carrer Major i el carrer Solell fins arribar a l'Ateneu. De disfresses n'hi havia per triar i remenar: princeses, herois, heroïnes, emoticones, raïms, astronautes, pallassos, bruixes, dinosaures, tigres, conillets, hippies, entre moltes d'altres.
Els Bombollers van finalitzar l'actuació al local i, a continuació, es va donar pas a la música del DJ Àlex. Els nens i nenes disfressats van poder berenar i després va arribar un dels moments més esperats i divertits de la festa, la pluja de confeti i de globus gegants. Es van tirar quaranta quilos de paperets i dotze globus gegants. La gresca es va acabar cap a 2/4 de 9 del vespre. L'activitat es va organitzar des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
El diumenge 3 de març a la tarda, l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va tancar la programació d'activitats de carnaval. A l'Ateneu Gumersind Bisbal unes 130 persones, una vintena de les quals anaven disfressades, van gaudir del ball amb el grup A Vives Veus. Es van premiar les tres millors disfresses que van ser: una parella d'avis, una parella de víkings i un ocell i un espantaocells. La festa va comptar amb el suport de l'Ajuntament.
Als centres educatius, els nens i nenes també van viure la festa de carnaval. L'alumnat de l'escola Maria Borés va participar en diferents activitats, entre les quals es va fer una rua, el divendres 1 de març a la tarda, al pati del col·legi, que va comptar amb l'animació d'un grup de pares. A la llar d'infants, el mateix dia al matí els més menuts van passar una estona divertida ballant i es van disfressar, els de P0 d'hipopòtams, els de P1 de girafes i els de P2 de micos.

Rua pels carrers de poble amb l'animació dels Bombollers de Cervera
Rua pels carrers de poble amb l'animació dels Bombollers de Cervera

La rua de carnaval va finalitzar el recorregut a l'Ateneu
La rua de carnaval va finalitzar el recorregut a l'Ateneu

Carnestoltes de l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran
Carnestoltes de l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran

Activitat de carnestoltes a l'escola Maria Borés
Activitat de carnestoltes a l'escola Maria Borés

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48