Conveni de cessió de la capella de la Santíssima Trinitat entre l'Ajuntament i el Bisbat de Vic

Dimecres 05/12/2018

L'Ajuntament va aprovar, en el Ple extraordinari del divendres 30 de novembre, un conveni de cessió amb el Bisbat de Vic per a l'ús de la capella de la Santíssima Trinitat, ubicada al carrer Major. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT, en contra de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla i ERC.
El conveni té una durada de 25 anys, a comptar des de la seva signatura. Segons s'especifica en el text, "l'esmentada cessió no comporta contraprestació dinerària per part de l'Ajuntament que s'obliga, únicament, a realitzar-hi unes obres de rehabilitació i de restauració (...) que s'han d'iniciar abans de dos anys".
La intervenció inclourà tant treballs de restauració de la façana com de l'interior de l'espai, on durant molts anys hi havia hagut una botiga de comestibles. La intenció de l'equip de govern és adequar el local com a sala d'exposicions i punt d'informació turística. L'actuació té un pressupost d'uns 283.000 €.
L'obra s'inclourà dins de la línia de subvenció de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que es demanarà des del Consell Comarcal de l'Anoia sota la denominació del projecte Anoia Terra de Castells. La sol·licitud s'ha de presentar abans del 5 de desembre i, per aquest motiu, la sessió convocada va ser d'urgència.
A més d'aquest tema, en el Ple es va aprovar l'increment de les retribucions de personal de l'Ajuntament, d'acord amb la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i un regidor de Participa!, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció d'ERC.
També es va aprovar la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2019, la número 13 d'expedició de documents administratius i la número 31 reguladora dels preus públics, en què s'especifica el marxandatge del Castell de Claramunt i la venda de llibres i d'altres publicacions de caràcter anàlogues. El primer punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció d'un regidor de Participa!, Junts per la Pobla i ERC. I el segon, amb els vots a favor del PDeCAT i d'un regidor de Participa!, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla i ERC.

Imatge exterior de l'antiga capella de la Santíssima Trinitat
Imatge exterior de l'antiga capella de la Santíssima Trinitat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48