Conèixer l'escriptor Pere Calders a través dels contes i d'una exposició

Dimarts 15/10/2019

La Pobla de Claramunt ha participat, un any més, al Correllengua, que enguany es dedica al poeta i escriptor Pere Calders, de qui es commemora el 25è aniversari del seu traspàs. Per aquest motiu, a la Biblioteca Municipal Mossèn Cinto Verdaguer es va organitzar una sessió de l'Hora del Conte i es pot veure una exposició sobre el contista.
L'Hora del Conte va tenir lloc el dijous 10 d'octubre a la tarda. Més d'una quarantena de persones, entre adults i infants, van escoltar els relats que va explicar l'Assumpta Mercader. En va relatar de tendres, com Raspall, la fantàstica història d'un nen que descobreix com un raspall, trobat a les golfes, agafa vida i es comporta com si fos un gos. De màgics, com Des del cel cap avall, que explica què li passa a una estrella quan cau del cel i es queda al balcó d'una casa. També n'hi havia que tractaven sobre temes casolans, com Entre la intuïció i la paraula, i del món de les fades, com Els nens voladors. Eren contes que volien donar a conèixer i apropar als més menuts la figura de Pere Calders.
I des del 10 i fins al 17 d'octubre es pot veure una mostra amb el títol "Pere Calders: l'essència màgica de les coses". En una sèrie de roll ups es recull la vida i l'obra d'un dels escriptors més reconeguts de la literatura catalana. L'horari de visita de l'exposició és de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Aquestes dues propostes s'inclouen dins de l'Agenda Cultural, que organitza la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i que es va iniciar el setembre i finalitzarà el novembre.

Sessió de l'Hora del Conte amb l'Assumpta Mercader
Sessió de l'Hora del Conte amb l'Assumpta Mercader

Exposició sobre Pere Calders, a la biblioteca municipal
Exposició sobre Pere Calders, a la biblioteca municipal

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48