Castanyes, panellets, contes, música i danses per celebrar la festa de la castanyada

Dimecres 06/11/2019

La Pobla de Claramunt va celebrar la festa de la castanyada amb diferents propostes, promogudes des de l'Ajuntament, els centres educatius i les entitats locals. Del 30 d'octubre al 5 de novembre, castanyes, panellets, contes, música i danses van ser els protagonistes de l'agenda poblatana.
El dimecres 30 d'octubre, a l'escola Maria Borés al matí, els nens i nenes van rebre la visita de la Castanyera. A la tarda, els i les alumnes van oferir una actuació en què van cantar i van ballar danses tradicionals catalanes. Després van poder menjar castanyes, que havia torrat un grup de pares i que van repartir els estudiants de sisè. A la Llar d'Infants Municipal Sol Solet, els menuts també van rebre, el dijous 31 d'octubre, la visita de la Maria Castanyera, a qui van obsequiar amb panellets i ella els va portar castanyes i els va explicar un conte.
Al Cau Jove es van organitzar dues propostes: un taller de panellets, el dimecres 30 d'octubre, en què hi van participar una vintena de nois i noies, i un de maquillatge de terror, en què s'hi van inscriure set joves. Aquesta segona activitat va anar a càrrec de la poblatana Maria Sànchez.
També per al jovent, el dijous 31 a la nit al Teatre Jardí, l'entitat Barrufet Roig va organitzar la Barrucastanya. Hi van assistir una norantena de persones i la música va anar a càrrec del DJ Gasque. El local estava decorat amb motius de tardor i de Halloween. La festa va durar fins passades les 5 de la matinada.
El diumenge 3 de novembre a la tarda a l'Ateneu, un centenar de persones van gaudir del ball que va oferir el grup A Vives Veus. Els assistents van poder menjar panellets, acompanyats d'un got de moscatell. Aquesta activitat la va organitzar l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran.
I les propostes amb motiu de la castanyada, es van tancar el dimarts 5 de novembre amb una sessió de l'Hora del Conte, a càrrec de l'Íngrid Domingo. L'activitat va tenir lloc a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto Verdaguer i va aplegar una setantena de poblatans i poblatanes. Amb el títol "Castanyes, bolets, carabasses i barrets", la contista va fer passar una tarda agradable i divertida a petits i grans.

Visita de la Maria Castanyera a la llar d'infants
Visita de la Maria Castanyera a la llar d'infants

Espectacle de danses tradicionals dels i les alumnes de l'escola Maria Borés
Espectacle de danses tradicionals dels i les alumnes de l'escola Maria Borés

Sessió de l'Hora del Conte amb l'Íngrid Domingo, a la biblioteca municipal
Sessió de l'Hora del Conte amb l'Íngrid Domingo, a la biblioteca municipal

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 06/11/2019 14:51