Antoni Mabras és escollit nou alcalde de la Pobla de Claramunt

Dijous 20/06/2019

Antoni Mabras, de l'Agrupació d'Electors Participa!, va ser escollit, el dissabte 15 de juny al migdia, nou alcalde de la Pobla de Claramunt. Mabras, que va ser elegit per sis vots a favor, substitueix en el càrrec Santi Broch, que ocupava l'alcaldia poblatana des de l'any 2006.
En el seu discurs d'investidura, Antoni Mabras va afirmar que el seu equip i ell volen demostrar amb el seu treball diari "que existeix una nova forma de governar, comptant amb les entitats i persones. Tindrem un govern obert i solidari, transparent i participatiu, col·laborador i eficaç, amable i comprensiu, amb un compromís ètic, on tots i totes som importants". El nou batlle va assegurar que "la nostra aspiració no és "manar" sinó governar per transformar el nostre poble i administrar de manera justa, equitativa, seriosa i responsable els diners de tots".
En el seu parlament, Antoni Mabras va agrair el suport dels regidors Albert Duran, d'ERC, i de Frederic Marí, del PSC, a la seva investidura "perquè aquest gest de generositat ens permet encetar un camí que volem fer junts amb un gran esperit de col·laboració". L'escollit alcalde també va donar les gràcies al batlle sortint i al seu equip "per la feina feta i la seva dedicació durant aquests anys". Mabras va fer extensiu l'agraïment a totes les persones del seu equip, als poblatans i a les poblatanes que han confiat en Participa! i a la seva família.

Intervencions de la resta de partits del Consistori
Per a la constitució del nou Consistori, sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig, es va formar la mesa edat, que va estar formada pel regidor de més edat, Frederic Marí, i pel més jove, Berta Pons. Un cop constituïda la mesa, els nous regidors i regidores van prometre el càrrec.
Després es va procedir a l'elecció de l'alcalde. Es van presentar dos candidats: Antoni Mabras, de Participa!, i Santi Broch, d'Avancem per la Pobla-Junts. Antoni Mabras va sortir escollit per sis vots a favor i Santi Broch en va rebre cinc.
Abans del discurs del recent escollit alcalde, van intervenir els tres regidors de la resta de formacions polítiques representades al Consistori. En primer lloc, va adreçar unes paraules Santi Broch que va felicitar el nou batlle i el seu equip i es va acomiadar del càrrec que ha ocupat durant tretze anys. Broch va avançar que des del seu grup faran "una oposició constructiva i intentarem no ser destructius (...). Tenim reptes pendents al municipi, com el POUM, projectes a mig fer i altres serveis quotidians del dia a dia que caldrà que aneu resolent (...). Hi haurà molts temes d'interès general que caldrà aprovar per unanimitat i d'altres caldrà discutir-los i debatre'ls, però sempre amb seriositat, responsabilitat i amb lleialtat a la institució".
Tot seguit, va intervenir Albert Duran, d'ERC, que va justificar el vot a favor de la candidatura d'Antoni Mabras com alcalde "pensant en el millor per la Pobla, no en contra de ningú. Ho hem fet en senyal de compromís i responsabilitat amb el poble i desitjant que aquesta confiança que avui fem amb Antoni Mabras sigui corresposta". Duran va anunciar que "no hem pactat amb cap partit, no entrarem en el grup de regidors que tenen la responsabilitat de governar. No serem oposició. Sempre hem estat regidors que hem proposat, mai un no per un no o un sí per un sí, i així continuarà sent".
Per últim, va parlar Frederic Marí, del PSC, que va anunciar la seva entrada al govern. Marí va assegurar que "s'obre un període de quatre anys que haurem de treballar molt, vèncer les reticències i els prejudicis i amb l'ajuda de tots ho podrem fer. Gràcies als poblatans i a les poblatanes que han permès portar la veu dels socialistes fins aquí". El nou Consistori poblatà per al mandat 2019-2023 estarà format per cinc regidors d'Avancem per la Pobla, quatre de Participa!, un d'ERC i un del PSC.

Antoni Mabras en el moment de la presa de possessió com a nou alcalde poblatà
Antoni Mabras en el moment de la presa de possessió com a nou alcalde poblatà

El nou Consistori per al mandat 2019-2023
El nou Consistori per al mandat 2019-2023

La mesa d'edat va estar formada pel regidor Frederic Marí i per la regidora Berta Pons
La mesa d'edat va estar formada pel regidor Frederic Marí i per la regidora Berta Pons

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48