Activitats per a infants, joves i adults amb motiu de la Castanyada

Dimarts 06/11/2018

El nostre municipi va organitzar, amb motiu de la Castanyada, diverses activitats per a infants, joves i adults. A la Llar d'Infants Municipal Sol Solet i a l'escola Maria Borés es van fer diverses activitats adreçades a la quitxalla, al Cau Jove es van portar a terme dos tallers i l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va tancar l'agenda de propostes amb un ball amb el grup A Vives Veus.
La regidoria de Joventut, a través del Cau Jove, va organitzar, el dimarts 30 d'octubre a la tarda, un taller de panellets en què hi van participar vint-i-dos nois i noies. En van fer de diferents gustos, com xocolata, coco, ametlla, pinyons, cirera o avellanes. Un cop fets els van poder tastar.
I el dimecres 31 d'octubre a la tarda, una quinzena de joves van aprendre a maquillar-se amb motius de Halloween. El taller va anar a càrrec de Verònica Vázquez i els participants es van poder caracteritzar d'un personatge famós o bé pintar-se cicatrius o ferides per oferir un aspecte terrorífic. La professora va donar les pautes i després els joves es van poder pintar entre ells.
A la llar d'infants, el dimecres 31 d'octubre al matí, els nens i nenes van rebre la visita de la Castanyera, que els va portar castanyes i moniatos i junts van tastar els panellets que ells mateixos havien elaborat. Els més menuts també van treballar diversos aspectes relacionats amb festivitat i els van explicar el conte de la Castanyera.
A l'escola, el dimecres 31 d'octubre al matí, es va rebre la visita de la Castanyera, que va llegir un conte i va explicar d'on ve la festivitat als nens i nenes des de P3 fins a segon. Des de tercer fins a cinquè, van ser els estudiants i les estudiantes qui van relatar una història a la Castanyera, que, durant la visita, va estar acompanyada pels nois i noies de sisè.
A la tarda, l'alumnat va oferir una actuació, que era previst que es fes al pati del centre i oberta als familiars però que, a causa de la pluja, es va traslladar al gimnàs i es va fer sense públic. Els nens i nenes d'educació infantil van fer una mostra de cançons de tardor i els d'educació primària van ballar diferents peces d'estils musicals diversos, com rock, clàssic, rumba o música popular.
A continuació, els i les alumnes de sisè van repartir bosses de castanyes entre la resta de l'alumnat, que es van torrar amb la col·laboració d'algunes mares i pares. A més de totes aquestes activitats, el centre educatiu estava decorat amb diversos motius de la festivitat i de la tardor.
Per tancar les propostes de la castanyada d'enguany, el diumenge 4 de novembre a la tarda a l'Ateneu Gumersind Bisbal, l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va organitzar un ball amb el grup A Vives Veus. Hi van assistir un centenar de persones que a més de ballar van poder menjar castanyes i panellets, acompanyats d'un got de moscatell. La festa es va acabar cap a les 9 del vespre.

Taller de panellets, al Cau Jove
Taller de panellets, al Cau Jove

Pares i mestres preparant les bosses de castanyes, a l'escola
Pares i mestres preparant les bosses de castanyes, a l'escola

Visita de la Castanyera, a la llar d'infants municipal
Visita de la Castanyera, a la llar d'infants municipal

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16/07/2020 15:48