Activitats diverses per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Dimecres 07/03/2018

El nostre municipi s'uneix, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Durant tota la setmana s'organitzen una sèrie d'activitats com una hora del conte, la pintada d'un mural o una xerrada i un sopar, que enguany arribaran a la desena edició. La programació la coordina la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament.
Des del dijous 1 fins al dijous 8 de març des de la regidoria de Joventut, a través del Cau Jove, s'elaboren llaços liles, que es reparteixen pels diferents equipaments municipals. L'activitat es fa de les 3 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre a l'espai juvenil.
El dilluns 5 de març, a la tarda a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto Verdaguer, més d'una trentena de persones van assistir a la sessió de l'hora del conte. Amb el títol "Contes per a la igualtat de gènere", Sara Genovart va oferir un recull de contes de diferents autors i autores on es feien presents els valors per a la igualtat, el respecte i la diversitat social. Aquesta activitat la van organitzar, conjuntament, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i l'Ajuntament.
El dijous 8 de març, des de la regidoria de Joventut, a través del Cau Jove, s'ha programat la pintada d'un mural en commemoració d'aquesta jornada reivindicativa. L'activitat es farà a partir de 2/4 de 6 de la tarda al local juvenil.
Els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona es tancaran el divendres 9 de març a l'Ateneu Gumersind Bisbal amb una xerrada i un sopar, que ja és el desè any que s'organitzen des de la regidoria de Benestar Social. La xerrada tindrà lloc a partir de les 8 del vespre i portarà per títol "Comunicant la ciència". Anirà a càrrec de la poblatana Marina Torres, biòloga i comunicadora científica, i que recentment ha estat reconeguda, junt amb els seus companys, amb un Premi Ciutat de Barcelona 2017 pel projecte Mosquito Alert, un treball científic en què la participació ciutadana, a través d'una App, ha estat clau per estudiar i controlar el mosquit tigre.
Tot seguit, a partir de les 9 del vespre, hi haurà un sopar de dones poblatanes. Per assistir caldrà haver adquirit el tiquet prèviament. Amb motiu del desè aniversari hi haurà música en viu i moltes altres sorpreses. Si algú està interessat a assistir a la xerrada però no al sopar, ho podrà fer sense ocupar els llocs reservats a les taules.

Sessió de l'hora del conte, a la biblioteca municipal
Sessió de l'hora del conte, a la biblioteca municipal

Marina Torres, protagonista de la xerrada del divendres
Marina Torres, protagonista de la xerrada del divendres

Continguts del web relacionats

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/09/2018 13:02